Straatfestival Dirkshorn
ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2017 14.00/23.00 uur


De volgende straatartiesten maken hun opwachting op het Straatfestival!!

Meer info per artiest onder de fotogalerij, klik op een foto voor een vergroting.1 Voorstelling MAN van Staal, Steen en Kracht
De voorstelling MAN VAN STAAL, STEEN EN KRACHT, een gigantische "machine" op wielen.
Tijdens de voorstelling verandert een industrieel ogend voertuig in een stalen toren van 10 meter hoog. De MAN die de zware klus klaart, heeft met het bouwen van de toren een doel. Maar dat doel blijft voor de toeschouwer tot op het allerlaatste moment een verrassing.
MAN laat zien hoe zwaar het leven kan zijn. MAN is een metafoor voor de zoektocht naar het geluk. In MAN kan iedereen zijn eigen verhaal zien!
Staal - Steen - Kracht - Muziek. Een verlaten plek. Slechts enkele stenen. MAN wacht. De wind komt op. Met de wind een melodie. MAN zoekt de oorsprong, de onderste steen. Geduldig tot hij vindt. MAN is gedreven door kracht. Werkt steen op grote hoogte. MAN wint.


2 Viswijven
De viswijven brengen een verrassende "lucht" tijdens het Straatfestival Dirkshorn. Een prachtige en hilarische walk-around animatie act.


3 De Wasvrouwen
Een mooie dag! Tijd om de was weer buiten te hangen! Ze hangen dwars door de straten de schone was op en het publiek mag er gewoon doorlopen, en geven gratis wastips weg. Een ouderwetse belevenis. Vrolijk, Gezellig, Kleurig en fleurig, Limbo dansen en Lekker Fris!


4 Carnaval der Dieren
De directeur presenteert routineus zijn verzameling exotische beesten aan het publiek. Hij weet niet dat de tamme wezens broeden op een uitbraak om de sleur te doorbreken en het leven wat kleurrijker te maken. En doemt op als een geheimzinnig werktuig en ontpopt zich als een absurdistisch wagensprookje. In en om de schilderachtige handkar wordt een hilarisch
beeldverhaal uitgerold waarin de loop der dingen een prachtige wending neemt.
Vermaakt en ontroert. Voor jong en oud. Dit theater bezorgt vele toeschouwers een blij gemoed! Bij de een met het beeld, bij de ander met de inhoud, bij de meesten met het verrassende van beide.


5 Zotte Antje
Een prachtige act vereeuwigd in verweerd koper, dat verrast en ontroert. Samen met haar "Nelleke", een fictieve hartsvriendin zwerft zij door de stad op zoek naar vriendschap en wat warmte van een ieder die maar oren heeft. Naast zich heeft Zotte Antje haar fictieve hartsvriendin met wie zij innig bevriend is... Zotte Antje, een oudere, vereenzaamde vrouw. Ze omhelst, omarmt, en knuffelt de voorbijgangers. Ze raakt het publiek door haar open en onbevangen houding in haar hang naar contact. Het publiek moet soms huilen.


6 Jules & Juliette
Dit excentrieke duo verplaatst zich samen met hun trouwe viervoeter tussen het publiek van het Straatfestival Dirkshorn. Het lijkt erop dat dit bijzondere en komische stel zo uit een cartoon uit lang vervlogen tijden is weggelopen.


7 Orang Ollando
De eerste voet aan wal van Borneo door de Hollanders. Door de inheemsen aldaar werden zij gezien als dikke neusapen.
De neusaap is één van de vreemdste, lelijkste en grappigste apen ter wereld. Volgens sommigen lijkt hij op de Nederlanders.
En neen, dat zeggen wij niet. Dat zegt de bevolking van Borneo. In de volksmond heet de neusaap ook wel ‘orang bebuik. Wat zoveel betekent als ‘aap die lijkt op de Nederlanders’. Waarmee ze de eerste scheepslui en missiepaters bedoelden die op Borneo voet aan wal hadden gezet. Deze act van de "Hollanders" die met oude scheepskist en bolderkar door de straten trekt is hilarisch theater en ontroerend voor jong en oud.


8 Toiletjuffrouw Gerrie
Toiletjuffrouw met mobiel toilet behoeft geen uitleg. "Verfrissend" straattheater. Onmisbaar op iedere hoek van de straat.


9 Dirigent van Fare
De Hollandse Big Band Festival dirigent van Fare. Dit personage loopt tussen het publiek om u echte Hollandse liedjes te laten zingen. Zoals: Mama, ik wil een man heb.... en meer van dat soort melodrama. Je voelt aan je water wel waar dat heen gaat met zulke titels!
Hieronder treft u onze festivalkrant 2016 aan met meer info over onze artiesten.

Festivalkrant
Download hier onze festivalkrant 2016
Straatfestival_2016_final.pdf (2.32MB)
Festivalkrant
Download hier onze festivalkrant 2016
Straatfestival_2016_final.pdf (2.32MB)